Napelem vagy napkollektor

Napelem rendszerek

Napelem

napelem vagy napkollektor

Amennyiben kizárólag melegvíz előállításához kívánja felhasználni a nap energiáját, úgy napkollektorok felszerelését javasoljuk. Ehhez háztartási méretben nincs szükség külön engedélyre.

Minden más esetben, tehát ha nem (vagy nem csupán) meleg víz előállítása a cél, akkor napelemes rendszer felszerelését javasoljuk. Tekintettel a villamos energia „rugalmas” felhasználhatóságára.

A napelemes rendszerek általában nem igényelnek komolyabb karbantartást, bár javasoljuk 2-3 évente lemosni a napelemek felületéről a rárakódott szennyeződét (pl.: pollen, por, stb.), illetve télen célszerű lekotorni róla a havat.

 

Napkollektor

 

A kollektoros rendszerek picivel több törődést igényelnek az előbbiekben leírtakon túlmenően rendszeresen gondoskodni kell az esetleges folyadékpótlásról (fagyálló), illetve a téli időszak elején a fagyálló méréséről (akár egy autó esetében), tanácsos felderíteni az esetleges szivárgás helyét, okát és megszűntetni azt.

Természetesen a kollektoros és a napelemes rendszer jól megférnek egymás mellett, mivel semmilyen módon nem befolyásolják egymás működését.

 

Kérdése van? Még bizonytalan? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot:

 

Árvai Viola: 06-30-8515288

Nyári Zoltán: 06-30-3963593

Email.:iroda@solartech.hu