Napenergia mint befektetés

Szolgáltatások

Befektetés a napenergiába

 

Nézze meg az elérhető pályázatokat, támogatásokat ITT>>

Elsősorban azon befektetőknek javasoljuk a naperőmű létesítését, akiket alapvetően nem a befektetett pénzösszeg megtérülési ideje érdekel, hanem az általa generált profitot hasonlítják a más szektorokban elérhető hozamokhoz. Nem elhanyagolható, sőt a másik fontos szempont a SZABADIDŐ kérdése. Nem mindegy, hogy elvész az ember a napi operatív teendők tengerében, vagy esetleg befektetése mellett marad idő egyéb tevékenységére, az élet megélésére.

 

napelem, naperőműAzok számára, akik HOSSZÚ TÁVÚ befektetésben gondolkodnak, hiszen a jelenlegi banki betéti kamatok annyira alacsonyak, hogy egyszerűen nincs értelme bankbetétben tartani a megtakarításunkat. E helyett javasoljuk a naperőmű létesítését, mivel 35-40 évre képes FOLYAMATOS BEVÉTELT generálni, ezáltal pedig jelentősebb hozamú profitot termelni a bankbetétnél a beruházó számára.

A hosszabbtávú gondolkodásnál figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy az energia költségek folyamatosan emelkedő tendenciát mutatnak az EU –ban, és az energiaigény is egyre inkább növekszik a felhasználók részéről.

 

Javasoljuk a KÖRNYEZETTUDATOS FELHASZNÁLÓKNAK, továbbá mindazok részére, akik hosszabb távon szeretnék csökkenteni az energia költségeiket. Továbbá azok részére feltétlenül, akik a vezetékes elektromos hálózattól távolabb élnek és így saját maguknak kell megoldaniuk lakóhelyük energiaellátását. Javasoljuk még MEZŐGAZDASÁGI ÉS IPARI FELHASZNÁLÓK részére, támogatások, hitelek és pályázati lehetőségek kihasználásával.

Tévhitben élnek azok, akik azt gondolják, hogy egy napelemes rendszer csupán az elektromos energia előállítására való. Ugyanis az elektromos energia „rugalmas” felhasználhatósága miatt számos területen használható; például fűtésre, sőt a melegvíz előállításához is a problémásabb napkollektorok helyett.

 

Naperőmű megtérülés

 

A megtérülés kiszámításánál vállalattól/közülettől és felhasználástól függően érdemes a következőket figyelembe venni:

 

 • Mennyit termel a telepített napelemrendszer?
 • Mennyi a napelemrendszerbe fektetett összeg?
 • A beruházás önerőből, hitelből, vagy pályázati segítséggel valósul-e meg?
 • A villamos energia ára folyamatosan emelkedik. Ezt a növekedést évről évre számításba kell venni.
 • Az áram ára két tényezőből tevődik össze, az egyik a fogyasztás a másik az energia alapú rendszerhasználati díj. Ha a fogyasztás csökken, az energia alapú rendszerhasználati díj is csökken.
 • A jelenlegi magyarországi energiaár elmarad az európai átlagtól, valamint a lakossági oldalt tekintve veszteséget termelnek a szolgáltatók. Így elképzelhető, hogy a jövőbeli árak nagyobb mértékben is növekedhetnek az eddiginél.
 • A kötelező széd-dioxid kvóta vásárlási kötelezettség a naperőmű által megtermelt kvóta mértékével csökkenthető.
 • Amortizáció
 • A fűtést és a melegvizet is ki lehet váltani napenergiával.
 • A befektetés megtérülése után is termel a napelemrendszer, a napelemtáblákra a gyártók átlagosan 25 év garanciát vállalnak, de várható élettartamuk akár 35-40 év is lehet.
 • Ha az energiaszükséglet megnövekszik, a napelemrendszer bővíthető, de már az eredeti költségeknél olcsóbban.

 

megtérülésSok hazai befektető állandó „vesszőparipája” a MEGTÉRÜLÉS kérdése, amelyet rendszeresen félre értelmeznek. Ugyanis számukra az a kérdés, hogy mennyi idő alatt képes egy ilyen beruházás a befektetett pénzösszeget profitként visszatermelni. Megítélésünk szerint ez a szemlélet alapvetően hibás, befektetőként mi személy szerint másképp gondolkodunk.

 

Számunkra inkább az a kérdés, hogy melyik az a gazdasági szektor, amelyben egységnyi befektetett összeg segítségével a lehető legnagyobb profitot leszünk képesek realizálni. E tekintetben az energia szektor nincs rossz helyen, hiszen az energiára fejlett civilizációnknak szüksége van és a jövőben is szüksége lesz. Befektetői szemlélettel gondolkodva, tehát jobban érdekel az, hogy az egységnyi befektetett összeg milyen profitot generál és kevésbé tartjuk meghatározónak, hogy maga a befektetett összeg milyen időtávlatban térül majd meg.

 

Energiaár biztonság

 

Az energiapiac változásai szükségtelen pénzügyi kockázatot jelenthetnek. A saját napelemekkel előállított energia megvédi a vállalat nyereségét a jövőbeli energiaár kiugrásaitól. A villamos áram folyamatosan emelkedő ára és a változó energiaszükséglet miatt számos cégnek jelent problémát az előre kiszámíthatatlan energiaköltség. Egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a környezetvédelmi előírások is, melyek bolygónkat igyekeznek élhetőbbé tenni.

A cégek nyereségének megvédése érdekében szükség van egy megbízható, megfizethető és megtérülést ígérő megoldásra.

 

Azonnali költségcsökkentés

 

A naperőmű üzembe helyezésétől kezdve a vállalat energia költségei drasztikusan lecsökkennek.

 

Jelentősen csökkentheti vállalata ökológiai szennyezését/környezettudatos vállalatirányítás eszköze

 

Az EU kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy az ipari termelés a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően történjék, s e tekintetben a termelővállalatokat, ezen belül az egyes telephelyeket terheli a felelősség.

 

Fenntartható fejlődés és jó megítélés

 

A napenergia elősegíti cége pozitív megítélését. A befektetők, partnerek és a lakosság is kedvelik a hosszú távon gondolkodó, megbízható vállalatokat.

 

 

Kérdése van? Még bizonytalan? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot:

 

Árvai Viola: 06-30-8515288

Nyári Zoltán: 06-30-3963593

Email.:  iroda@solartech.hu