Naperőművünk története

Naperőművünk

A sellyei naperőmű létesítésének vázlatos kronológiája:

Ma egy HAZAI BERUHÁZÁS, a befektetői döntéstől számított kb. 12-15 HÓNAPON BELÜL megvalósulhat.

2010 - Pályázat, tanulmányok készítése.

 

2011 - Tervek készítése, várakozás az engedélyekre és a pályázat eredményhirdetésére.

 

2012 - Engedélyeztetési eljárás vége, pályázat eredményhirdetése, szerződéskötés, kiviteli tervek, a beruházás megvalósítása, használatbavételi engedély, próbaüzem kezdete;

 

 

2013 - Próbaüzem vége, belépés a KÁT rendszerbe, működési engedély megszerzése.

 

Tehát összességében három esztendőre volt szükség, hogy Magyarországon az első magántulajdonban megvalósult naperőmű üzemelhessen. Ez a beruházás hazánkban úttörő projektnek számított ennek tudhatjuk be, hogy ilyen hosszadalmas volt az engedélyeztetési eljárás. Azóta a jogszabályi változásoknak köszönhetően jelentősen lecsökkent az engedélyezés folyamatának időtartama, ez jelenleg – térségenként változóan – kb. 8-12 hónap.

2013 - Sellyei napenergia workshop

Kattintson a képre a teljes cikkért!

Az MTA PAB Megújuló Energetikai Munkabizottságának szakmai együttműködésével az IPA REGPHOSYS projekt keretében 2013. november 26-án workshopot tartottak Sellyén.

A rendezvény sajtóanyaga szerint a Közösségi Házban megtartott workshop célja kettős volt: egyrészt, hogy bemutassa a szakmának a Sellyei Naperőmű beruházás részleteit, számot adjon a működés közel egy éves tapasztalatáról, valamint magyar és horvát kutatások alapján feltárja azokat a legfontosabb tényezőket, amelyek a napenergia beruházásokat elősegítik, vagy leginkább akadályozzák.

 

Kérdése van? Még bizonytalan? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot:

 

Árvai Viola: 06-30-8515288

Nyári Zoltán: 06-30-3963593

Email.:iroda@solartech.hu