Szakmai segítség

Szolgáltatások

szakmai segítségMielőtt energetikai beruházása tekintetében döntést hozna, feltétlenül forduljon szakemberhez, számos bosszúságtól megkímélheti magát.

- LEGYEN A VENDÉGÜNK, látogassa meg hazánk legimpozánsabb napelem-parkját!

- Szívesen MEGOSZTJUK Önnel az építés és az üzemeltetés tapasztalatait.

 

Mielőtt elkövetné azokat a hibákat, amelyeket a vásárlók egy része elkövet a napenergetikai rendszerek kiválasztása során, tegyen fel magának néhány egyszerű kérdést és fontolja meg a tanácsainkat. Ez nem kerül semmibe, viszont nagyon hasznos lehet.

 

Mire is szeretném felhasználni a nap energiáját?

 

Amennyiben csupán a MELEGVÍZ előállításához kívánja használni a nap energiáját, akkor NAPKOLLEKTOR felszerelését javasljuk.

Viszont MINDEN EGYÉB esetben célszerűbbnek tartjuk a NAPELEMES RENDSZER kiépítését, mivel a napelemekkel villamos energiát lehet előállítani, amit a villamos berendezések használatán kívül akár fűtésre, akár melegvíz előállítására is fel tud használni.

 

Hogyan induljak el és miért forduljak szakemberhez?

 

Akár családi akár üzleti beruházásról van szó, nehéz elindulni a napelemes rendszerek kiépítése területén, hiszen többnyire ismeretlen szegmens, számos buktatóval. Mindjárt az elején érdemes tisztázni, hogy nem magának a rendszernek a kiépítése hosszadalmas és időigényes, hanem az ezzel kapcsolatos ügyintézés; tekintve, hogy több lépcsős folyamatról van szó. Az igény benyújtásától kezdve a működő rendszerig hosszú idő fog eltelni és számos olyan probléma merül majd fel, amelyről Önnek jelenleg nincs tudomása, ezért nem is gondol rá. A villamos energia szolgáltatója a rendszer kiépítését bizonyos feltételekhez köti, például mérőóra-szekrény csere, védőföldelések kiépítése úgy az épületre, mint a napelemes rendszerre vonatkozóan stb. Ezeknek az ismerete nélkül nem tud reális költség kalkulációt készíteni.

 

Milyen céget és milyen napelemet válasszak?

 

Számos cég foglalkozik napelemes rendszerek telepítésével. Kedvezőnek látszó „akciós” árak ígéretével kecsegtetik majd Önt. Javaslom, kerülje el ezeket a „vállalkozókat”! Fontos, hogy pontos ismeretekkel rendelkezzen arról, hogy mit tartalmaz az árajánlat.

Például az óraszekrény cseréje és a védőföldelések kiépítése akár a teljes beruházás költségeinek 10-15 % -át is kiteheti és erről az akciós ajánlatot tevők általában „elfelejtik” tájékoztatni az ügyfeleiket. Találkoztunk olyan emberrel, aki az internetről szedegette össze a rendszer elemeit, gondolván, hogy olcsón megússza, utóbb persze kiderült, hogy például a választott invertert nem fogadja el a szolgáltató. Előállt a kidobott pénz esete.

Az olcsó napelem is igen csábító, de vigyáznia kell, mert ennek később fogja megfizetni az árát. Javasoljuk ne vásároljon napelemet olyan gyártótól, akinek nincs európai viszontbiztosítása.

 

Próbáljon olyan céget választani, aki pontos tájékoztatást ad meglepetések nélkül. Ne arra törekedjen csupán, hogy miképp spóroljon a beruházás idején, hanem arra, hogy olyan kivitelezőt válasszon, aki nem tűnik el ha probléma van, mert sajnos az ilyen kivitelezővel bizony hosszútávon bajban lesz.

 

Ön jelenleg körülbelül 35-40 ÉVES IDŐTARTAMRA HOZ DÖNTÉST, ne hozza magát kellemetlen helyzetbe, forduljon inkább szakemberhez!

 

Kérdése van? Még bizonytalan? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot:

 

Árvai Viola: 06-30-8515288

Nyári Zoltán: 06-30-3963593

Email.:iroda@solartech.hu